Редактор: e-mail: кадър bTVНа едно мета ниво, новите правила за номиниране за

...
Редактор: e-mail: кадър bTVНа едно мета ниво, новите правила за номиниране за
Коментари Харесай

Кинокритик за новите правила на „Оскарите“: Вместо да борят дискриминацията, те на практика са дискриминационни

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

На едно мета равнище, новите правила за номиниране за най-престижните кино награди „ Оскар “ вместо да се борят с дискриминирането, са дискриминационни. Това разяснява в студиото на bTV кинокритикът Благой Иванов.

Става въпрос за новото предписание, че с цел да бъде една лента номинирана за „ Оскар ” в най-престижната категория „ Най-добър филм ”, тя ще би трябвало да дава отговор на най-малко два от избраните 4-ри съществени стандарта. В актьорския състав, сюжета или техническия екип на продукцията наложително ще би трябвало да участват избран брой хора от друга раса, от ЛГТБ общността и такива в неравностойно състояние и с физически увреждания.

„ Каузата на либералите е чудесна, казусът е в задължителността “, разяснява Иванов. Кинокритикът изясни, че да вземем за пример Стивън Спилбърг работи с едни и същи монтажисти, композитори и други експерти зад кадър. Ако той снима исторически филм като да вземем за пример „ Спасяването на редови войник Райън “, където могат да бъдат употребявани най-вече бели артисти, с новите правила филмът му не може да бъде номиниран за най-хубав филм. Единственият вид е да смени експертите зад кадър.

Благой Иванов добави, че в действителност е обидно хора да се включват в един филм, с цел да се изпълнят правила, което ще е се получи на процедура.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР